Termovizijski skener

Savremeni metod brze i rane dijagnostike koji Poliklinika As Medicus Biorezonanca primenjuje već više od 20 godina.

Još kad je otkriven toplomer, znalo se da svako oboljenje menja temperaturu tela ili obolelog organa. Na bazi toga napravljena je specijalna kamera koja registruje promenu i do stotinke stepena u nekom organu tela. Ona registruje infracrveno zračenje tela koje se menja pri promeni temperature a kao rezultat patoloških procesa u organizmu.


Zdrava glavazdrav
Tumor hipofizetumor hipofize
Zdrave grudizdrava
Rak dojkerak dojki


Posle kompjuterske obrade na ekranu se vidi toplotni „portret čoveka“, termogram, sa zonama povećane ili smanjene temperature, na osnovu čega se donosi zaključak o narušenoj funkciji u određenim organima i tkivima i da li se radi o upalnom, degenerativnom, benignom procesu ili suspektnom na maligni.

Metod je počeo da se koristi u humanoj medicini u Evropi, SAD i Aziji još pre 50 godina, ali je usavršen poslednjih godina razvojem tehnike i elektronike.

Prednosti Termovizije: 

  • Neinvazivna (bez kontrasta, zračenja i zatvorenog prostora)

  • Dijagnostikuje bolest u začetku kada još nema organskih promena, što klasični aparati ne mogu, a i u stadijumu organskih lezija i strukturnih promena

  • Testira sve funkcije i sisteme

  • Otkriva preko 200 raznih oboljenja u najranijoj fazi

  • Ne zahteva posebnu pripremu

  • Pacijent na ekranu vidi svoje snimke – termograme


Zdrav stomakzdravo
Rak pankreasarak pankreasa
Upala žučne keseupala žučne kese


Termovizija jako precizno dijagnostikuje oboljenja dojki, srca i krvnih sudova, štitaste žlezde, stomačna, bubrežna, reumatološka, neurološka i mnoga druga oboljenja.


Zdrave nogezdravo
Proširene veneproširene vene
Proširene veneproširene vene


Odobrena je kao metod rane dijagnostike od FDA - Američke komisije za hranu i lekove, Evropske Unije i Ruske Akademije Nauka. 


Zdrava leđazdravo
Spondilozaspondiloza
Melanommelanom


Toplotni (Termovizijski) skener pruža pacijentu mogućnost da u najkraćem roku na jednom mestu, ne izlažući se bilo kakvom štetnom zračenju, dobije brzo i kvalitetno postavljanje dijagnoze i kompletnu informaciju o zdravstvenom stanju svog organizma.

U nekim zemljama se Termovizija koristi za masovna profilaktička snimanja kolektiva radi ranog otkrivanja i lečenja mnogih oboljenja.


Naša misija je zdrav i srećan čovek!
Zakažite pregled!